Wanneer is vocht een probleem?

Ontdek een probleem met vocht tijdig!

Een bepaalde hoeveelheid vocht in de atmosfeer is essentieel voor ons comfort en gezondheid. Er ontstaan echter problemen als er te weinig of teveel vocht in de lucht zit. Deze problemen komen het meeste voor tijdens de koude maanden van het jaar als we onze huizen willen verwarmen en de deuren en ramen dicht houden om zo de warmte in huis te houden en tocht te voorkomen. Dit heeft natuurlijk ook een gevolg voor de ventilatie in huis. Sommige vochtgerelateerde problemen kunnen ernstig worden als dit niet in de gaten wordt gehouden.

gratis diagnose van vochtproblemen

Een vochtprobleem herkennen

U kan eenvoudig vaststellen of er een vochtprobleem in uw huis is. De relatieve vochtigheid in uw huis kan gemeten worden met een klein goedkoop apparaat welke makkelijk te gebruiken is. Het wordt een hygrometer genoemd (ook wel bekend als een vochtmeter of een relatieve vochtigheid meter). Deze meet het vocht in de lucht en u kan erop aflezen of er teveel of te weinig vocht in huis is. Als u zeker weet dat uw huis een vochtprobleem of meerdere vocht problemen heeft, kan u er wat aan doen.

 

Vochtige muur

 

Vocht vormt probleem door vorming van schimmel

 

Vochtinfo.be

Wat vocht is, hoe vocht ontstaat, hoe vocht temperaturen beïnvloed, waarom vocht een probleem in huis vormt, hoe een vochtdiagnose te stellen, relatieve vochtigheid, aanbevolen luchtvochtigheid in huis, hygrometers kopen en gebruiken en hoe om te gaan met vocht in huis.

Vocht in huis? Vraag, gratis en vrijblijvend, een professionele analyse

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Wat is precies het probleem? waar?
   
 Verwant met Wanneer is vocht een probleem?

Tips om uw woning vochtvrij te houden
Hoe wateroverlast en ondergelopen kelders voorkomen?
De voordelen van vochtbestrijding

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!