Wakte

Een wakke muur in huis is een zeer vervelende situatie, omdat dit meerdere oorzaken kan hebben, van een gebroken leiding in de muur, condens door een te hoge luchtvochtigheid in de ruimte, doorslaand vocht en opstijgend vocht.

Als u last heeft van wakke of vochtige muren, dan is het zaak hier snel iets tegen te ondernemen omdat wakke muren er snel lelijk uit gaan zien door vochtplekken en uiteindelijk schimmel, of erger, afbrokkelend stucwerk, loszittend behang etc. Als eerste is het van belang dat u bij een wakke muur gaat bepalen waarom de muur vochtig is en waar deze vochtigheid vandaan komt. Zonder deze kennis kan u vochtproblemen niet bestrijden.

Als eerste bekijkt u of de wakke muur vochtproblemen heeft omdat deze een aan de buitenlucht grenzende muur is. Als dit het geval is, dan is het mogelijk dat u last heeft van doorslaand vocht. Als het vochtpatroon op de muur echter over de hele breedte zit en relatief laag op de muur, dan is het eerder waarschijnlijk dat u last heeft van optrekkend vocht.

Bij een binnenmuur die niet aan de buitenlucht grenst en de vochtplek als het ware op het midden van de muur ontstaat, is het zaak om te kijken of er een waterleiding op deze plek zit. Indien dit het geval is kan de wakke muur ontstaan zijn door een leiding breuk in de muur.

Vochtproblemen moeten zo snel mogelijk aangepakt worden en een goed plan voor vochtbestrijding bestaat altijd uit de oorzaak van het probleem zo snel mogelijk weg te nemen. Hiertoe kunnen wakke muren geïmpregneerd of geïnjecteerd worden om het probleem met vochtige muren op te lossen.

Wakte van muren kan echter ook door een hoge luchtvochtigheid ontstaan waarbij slechts een goede ventilatie de meeste problemen vanzelf op zal lossen. Na de vochtbestrijding resteert slechts wat werkzaamheden om de esthetische schade aan de muren op te lossen.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder?*
Bericht
   
 Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!