Vochtwering

vochtwering gezondheidVochtwering in belang van je gezondheid

Een degelijke vochtwering is om verschillende redenen uiterst belangrijk. Eerst en vooral kan een te hoge relatieve luchtvochtigheid in jouw huis ervoor zorgen dat bewoners van de woning ziek worden. Zeker wanneer er  zwammen of schimmels ontstaan op muren en plafonds, wordt de kans op aandoeningen aan de luchtwegen groter.

offertes vochtbestrijding

Vochtwering in belang van je woning

Naast de nadelen die vocht in huis heeft voor je gezondheid, is het ook belangrijk om aan vochtwering te denken voor je woning. De woning kan immers ernstige schade oplopen door de aanwezigheid van een vochtprobleem. 

Woning minder waard door vochtproblemen

Daarnaast zorgen problemen door een slechte vochtwering voor een waardevermindering van je woning.

Zeker als bepaalde muren vloeren of plafonds langdurig worden blootgesteld aan vocht, treedt structurele schade op aan de gebruikte (vooral organische) bouwmaterialen.

In de meeste gevallen zijn vochtige muren, muren met schimmel of andere vochtproblemen het gevolg van een gebrekkige vochtwering in de woning.

dalende waarde woning

Hogere energiefactuur door vocht

Door een gebrek aan vochtwering en een te hoge relatieve luchtvochtigheid in de woning zal je meer moeten gaan stoken. Hierdoor gaat je energiefactuur de lucht in. Een optimale ventilatie en vochtwering zorgt ervoor je energiekosten binnen de perken blijven. Heb je een vermoeden van vocht in de woning? Door met een hygrometer de relatieve vochtigheid in huis te meten, kan je zelf mogelijke problemen in kaart brengen en preventief vochtweringsmaatregelen treffen.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Wat is precies het probleem? waar?
   
 Ventilatie
Vochtwering muren
Vochtvreter

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!