Vochtige muren

Oorzaken van vochtige muren

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk waardoor vochtige muren ontstaan. Dit kan zowel komen door een oorzaak buiten de ruimte als binnen de ruimte. Vaak leiden vochtige muren tot vorming van schimmels en zwammen op muren, plafond en zelfs vloeren.

gratis diagnose van vochtproblemen

Schimmels zijn schadelijk

Schade door vochtige murenDeze schimmels kunnen enerzijds aanzienlijke schade toebrengen aan wanden, daarnaast zijn ze een vaak voorkomende oorzaak van gezondheidsproblemen. Als de muren zeer lokaal vochtig worden kan dit wijzen op een lek in een waterleiding of het insijpelen van water in de muren.

Te hoge luchtvochtigheid

Al kunnen vochtige muren ook ontstaan doordat de luchtvochtigheid te hoog is. Dit wordt dan weer veroorzaakt door een slechte of onvoldoende verluchting. Een degelijke ventilatie kan vaak heel wat vochtproblemen vermijden.

Vochtige muren snel behandelen

Het staat vast dat op het moment dat u vochtige muren in uw woonst vaststelt, u best zo snel mogelijk contact opneemt met een professioneel vochtweringsbedrijf.








Verf voor vochtige muren
Vochtige binnenmuren terug droog maken
Vochtige muur
Het behandelen van vochtige muren

Verwant met Vochtige muren

Vochtige kelder
Vochtige woning? Weg met vocht in vochtig huis!

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!