Vochtige kelder

Een vochtige kelder is, zeker bij oudere woningen één van de meest voorkomende vochtproblemen in huis. Het oplossen van dit vochtprobleem vergt vaak redelijk wat inspanning. 

Vochtige kelder

Oorzaken vochtige kelder

Als u last hebt van een vochtige kelder kan dit verschillende oorzaken hebben. In functie van het vochtprobleem dat de vochtige kelder veroorzaakt kunnen diverse oplossingen worden voorgesteld. U vindt op deze website alle informatie voor het detecteren en oplossen van het vochtprobleem in uw kelder. Een goede diagnose van de vochtige kelder is zeer belangrijk!

gratis diagnose van vochtproblemen

De vochtige kelder kan veroorzaakt zijn door opstijgend grondvocht of het insijpelen van water in uw kelder. Als u van plan bent om uw kelder in te richten als leefruimte of om er een kantoor te installeren, wordt het sterk aangeraden om dit vochtprobleem snel op te lossen en uw vochtige kelder terug droog te maken. In veel gevallen is kelderdichting een goede oplossing om vochtproblemen in kelders op te lossen.

Hiervoor kunt u beroep doen op uiteenlopende mogelijkheden om het vochtprobleem op te lossen, waarbij kelderdichting ongetwijfeld het vaakst in aanmerking komt. Een vochtige kelder kan slechte gevolgen hebben voor uw gezondheid mede door de aanwezigheid van schimmels op de vochtige muren.

Hier op vochtinfo.be vindt u alle informatie voor het opsporen, behandelen en voorkomen van vochtproblemen.
Diagnose vochtige kelder

Verwant met Vochtige kelder

Vochtige muren
Vochtige woning? Weg met vocht in vochtig huis!

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!