Vochtdoorslag

Wanneer treedt vochtdoorslag op

Muren die blootgesteld worden aan de inslag van water, kunnen last krijgen van vochtdoorslag. Door het doorslaand vocht in de muren kan zowel aan de binnenmuren als buitenmuren aanzienlijke schade ontstaan.

Vochtdoorslag binnenmuur

Vochtdoorslag zal aan de buitenzijde hoofdzakelijk fysieke aftakeling doen optreden (afbrokkelende stenen, barsten in de muur, ...). Het impregneren van uw gevel of een hydrofuge kunnen een langdurige oplossing bieden

Vochtdoorslag buitenmuur

Aan de binnenzijde van de muren zal door het doorslaand vocht meestal een ander probleem ontstaan. Doordat de vochtige muren steeds natter worden tot het vochtprobleem wordt behandeld, zullen schimmelplekken ontstaan op de muren.

Het is uiterst belangrijk om als u de gevolgen van vochtdoorslag vaststelt, onmiddellijk in te grijpen en door met de gepaste vochtbestrijding komaf te maken met dit vochtprobleem.

U vindt een overzicht van vochtbestrijders op deze site. Mocht u echter specifieke vragen hebben waarmee andere bezoekers u kunnen helpen, aarzel niet om een bericht achter te laten zodat anderen u kunnen verder helpen.
Verwant met Vochtdoorslag

Hoe de huiszwam bestrijden?
Vochtproblemen: herken vocht in huis met deze tips
Vraag en antwoord vochtproblemen
Oorzaken vochtproblemen
Doorslaand vocht
Vochtproblemen oplossen

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!