Vochtbestrijding

Wat is vochtbestrijding?

Vochtbestrijding is, zoals de term het zelf zegt, het bestrijden van vocht. Dit begrip wordt vaak toegepast als men het specifiek heeft over het bestrijden van een vochtprobleem. Terwijl vochtwering eerder wordt gebruikt voor het omschrijven van preventieve maatregelen die problemen met vocht tegen gaan.

vochtbestrijding offertes

In de realiteit is het vaak een combinatie op basis van een grondige diagnose. Door een lokaal vochtprobleem in de vorm van een vochtige kelder of schimmel op de muur, wordt een probleem vastgesteld. De vochtbestrijding wordt vervolgens toegepast waar nodig en aangevuld met vochtwerende maatregelen zoals het injecteren van de muren of aanbrengen van een dampscherm in de vloer van de kelder.

Verschillende vochtbestrijdingstechnieken

Een vochtprobleem kan vaak op verschillende manieren worden opgelost. Alle vochtproblemen hebben dan ook hun specifieke toepassing van vochtbestrijding en gerichte vochtwering.

Het is belangrijk dat je vochtproblemen tijdig opspoort om een efficiënte vochtstrijding zonder al te grote kosten mogelijk te maken. Als je bijvoorbeeld merkt dat er buitenmuren lang vochtig blijven na een natte periode, kan je best even voelen aan de binnenkant van de muur als die eveneens vochtig wordt.

Eens de muren doordrongen zijn van vocht, en mogelijks zelfs schimmel ontstaat op de binnenmuren, wordt het moeilijker om een doeltreffende vochtbestrijding te voorzien.

vochtbestrijdingstechnieken

Een expert in vochtbestrijding raadplegen

Voor een doeltreffende vochtbestrijding neem je best contact op met een goede vochtbestrijder. Je kan bij de specialist duidelijk maken dat je een vochtbestrijder zoekt voor de vochtbestrijding in je woning.

Voor het bestrijden van vocht in de kelder (meestal opstijgend vocht of insijpelend vocht) is kelderdichting vaak de meest aangewezen oplossing.

Vochtbestrijding mogelijkheden

Er zijn heel wat mogelijkheden om vocht te bestrijden. Op Vochtinfo.be geven we je een duidelijk overzicht van mogelijke oorzaken van vochtproblemen en de verschillende mogelijkheden voor een doeltreffende vochtbestrijding.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies van vochtbestrijding professionals

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Wat is precies het probleem? waar?
   
 Belang vochtbestrijding
Specialisten in vochtbestrijding
Vochtbestrijding in huis
Vochtbestrijding muren
vochtbestrijding prijs
Vochtbestrijding kelder
Vochtbestrijding doe het zelf
De juiste vochtbehandeling kiezen
Vochtbestrijding trends
Vochtbestrijding: maak komaf met vocht in huis
Vocht bestrijden

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!