Vocht vloer

Waterbestendige vloeren voorkomen vocht

Een vochtige vloer is in onze woningen een van de plaatsen waar de meeste insecten en ziektes kunnen verblijven, ze kunnen tevens voor langere periode overleven om hierdoor de woning onhygiënisch te maken. Vochtproblemen door vochtige vloeren, kunnen het werk van een vochtbestrijder zeer moeilijk maken. De reden hiervoor is de beschikbaarheid van overtollig vocht dat een baan biedt voor onhygiënische substanties in de vloer of tussen de tegels van uw woning.

Daarom zijn waterbestendige vloeren van groot belang om u te beschermen tegen onhygiënische vocht en water. Er zijn verschillende manieren waarop u uw woning waterbestendig kan maken, maar u moet kiezen voor de beste oplossing dat uw huis zal beschermen te verschillende gevaren van zowel vocht als schimmels, muffe geuren en ziekten zoals allergische reacties en ademhalingsproblemen. Zorg dat het vocht uit uw vloer verdwijnt en bescherm de vloer tegen nieuw vocht door het beschermen van de vloer.

Vocht uit vloer mijden door verf

Er is ook waterbestendige verf beschikbaar voor de vloeren waarbij multilayer coatings van bitumineuze of polymere vernissen worden gebruikt om vocht uit uw huis te houden. U kunt ook gebruik maken van waterbestendige tapijt bestaande uit bitumineuze platen, polymeren of polymere-bitumineuze materialen. Dit wordt waterdicht membraan genoemd.

Dan is er ook nog de mogelijkheid om uw vochtige muren waterbestendig te maken door oplossingen te gieten tussen de bouwplaten van de muren. Er zijn ook andere waterbestendige vloeren mogelijk door middel van speciale geïmpregneerde lagen die uw vloeren beschermen tegen water, dit wordt gedaan tijdens de constructie. Dit wordt gemaakt door middel van organisch bindmiddelen als bitumen en polymeren vernis om uw vloeren vrij van vocht te houden.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met Vocht vloer

Wat is vocht
Vocht in woning voorkomen en oplossen
Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden
Meter om vocht in kelder, muren of vloer te meten
Vocht bestrijding
Vocht behandeling kiezen
De gevolgen van opstijgend vocht
Optrekkend vocht
Vocht in huis
Gevaren vocht in woning
Waterschade & Vochtschade

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!