Vocht

Vocht in huis

Op vochtinfo.be ligt de focus niet enkel op het verstrekken van informatie over vocht in huis maar vooral over hoe u vochtproblemen kunt vermijden. U vindt alle informatie over de oorzaken van vochtproblemen, hoe u de problemen met vocht kunt bestrijden (vochtbestrijding) en wat u kunt doen om problemen door vocht te voorkomen (vochtwering).

diagnose vochtbestrijding

Maar u vindt bijvoorbeeld ook hoe u vocht kunt meten met een hygrometer in de vorm van relatieve luchtvochtigheid. Door het gehalte vocht in de lucht te meten ontdekt u als er al dan niet een gevaar ontstaat voor aantasting van uw huis of zelfs uw gezondheid.

Vochtwering - vocht voorkomen

Vocht in woningen kan aanzienlijke schade toerichten aan muren en plafonds door de vorming van schimmels en soms zelfs zwammen. Door een degelijke vochtwering worden problemen met vocht kunt voorkomen.

Onder vochtwering op vochtinfo beschouwen we dus de behandelingen of aandachtspunten die belangrijk zijn om vochtproblemen te vermijden.

vochtbestrijding

Vochtbestrijding - vocht bestrijden

Onder vochtbestrijding verstaan we elke behandeling van problemen door vocht als deze reeds aanwezig zijn en moeten bestreden worden. Vocht kan vaak zeer hardnekkig zijn, al zijn er bv ook zeer normale situaties waar aan vochtbestrijding wordt gedaan.

Bijvoorbeeld bij het bouwen van een huis zal bouwvocht een hoge relatieve luchtvochtigheid veroorzaken. Er zit ook vocht in de gebruikte of bewerkte bouwmaterialen die moet uitdrogen. Hiervoor wordt meestal een bouwdroger gebruikt die bouwvocht zal doen verdwijnen.

Vochtproblemen - oorzaak & gevolg

Vochtproblemen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren. Afhankelijk van waar het vocht precies insijpelt of op een andere manier ontstaat. Zo kan je al snel zien wanneer vochtplekken worden veroorzaakt door een lek in de leiding of door een oorzaak langs de buitenzijde van uw huis. Bv een lekke of verstopte dakgoot kan water tegen uw buitengevel doen lopen, terwijl aan de binnenkant door het doorslaand vocht vervelende vochtplekken of zelfs schimmel op muur en/of plafond kan ontstaan.

schimmel vocht

Deel uw ervaring en vragen over vocht

Hieronder kunt u een reactie achterlaten over uw ervaringen met vocht in uw huis, we kijken er alvast naar uit !

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Wat is precies het probleem? waar?
   
 Wat is vocht
Vocht in woning voorkomen en oplossen
Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden
Meter om vocht in kelder, muren of vloer te meten
Vocht bestrijding
Vocht behandeling kiezen
De gevolgen van opstijgend vocht
Optrekkend vocht
Vocht in huis
Vocht vloer
Gevaren vocht in woning
Waterschade & Vochtschade

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!