Schimmel plafond

Schimmel op het plafond kan, zoals je hieronder ziet, ernstige proporties aannemen.
De schimmel bestaat uit verschillende soorten aantasting die elk voor een specifiek kleur van de schimmelplekken zorgen.

gratis diagnose van vochtproblemen

De schimmelvorming trekt vanaf het plafond door tot bovenaan de muur. Het is eerder uitzonderlijk dat vochtproblemen schade in deze mate aanrichten. Al is dit niet onmogelijk als door afwezigheid van de bewoners de schimmel op het plafond niet tijdig wordt opgemerkt en kan behandeld worden.

 

Door een lek in de dakgoot is de hele winter water blijven staan op een plat dak waarvan de tijdelijke afdichting was weggewaaid. Doordat het water op het plat dak geleidelijk is ingesijpeld, was na een lange afwzezigheid van de bewoners dit beschimmelde plafond het resultaat.

Wil u voorkomen om zelf in de situatie te komen dat schimmel uw plafond aantast? Aarzel dan niet om preventieve maatregelen te nemen en op geregelde tijdstippen uw woning te laten controleren op insijpelend vocht of problemen met opstijgend vocht die mogelijks op komst zijn.

Hier vindt u alvast uitgebreide informatie over de oorzaken en gevolgen van vochtproblemen.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Wat is precies het probleem? waar?
   
 Verwant met Schimmel plafond

schimmelplafond
Schimmel en salpeter door vocht in huis
Salpeter en schimmel verwijderen van de muur
Schimmel badkamer
Waarom groeit er schimmel in woningen?
Schimmel muur

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!