Schimmel op de muur

Oorzaken van schimmel op de muur

Schimmel op de muur kan 2 belangrijke oorzaken hebben. Als de schimmel zich zeer plaatselijk op de muur vormt, is de kans groot dat er een leiding is beschadigd of dat er een lek is aan de buitenzijde van de muur.

Als de schimmel zich aan de binnenzijde van de muur bevindt, kan die bijvoorbeeld ontstaan door een lek in de dakgoot. Hierdoor sijpelt of stroomt het water aan de buitenzijde tegen de muur, waardoor aan de binnenzijde schimmelvlekken kunnen ontstaan.

Als de schimmel echter op de volledige muur gespreid is, is de kans groot dat de luchtvochtigheid in uw woning te hoog is. Dit kan dan weer vele oorzaken hebben, met een slechte ventilatie als niet onbelangrijke. Door de menselijke activiteit maar ook koken, wassen, strijken en vooral drogen, ontstaat vochtigheid in de lucht.

Als er geen of te weinig ventilatie is wordt de lucht steeds vochtiger en vormt die schimmel op muren en plafonds. Ook bij een vochtige kelder is deze laatste vaak één van de oorzaken. Hoewel water in de kelder ook door opstijgend grondvocht kan veroorzaakt worden.

Schimmel op de muur? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Wat is precies het probleem? waar?
   
 Verwant met Schimmel muur

Schimmel plafond
schimmelplafond
Schimmel en salpeter door vocht in huis
Salpeter en schimmel verwijderen van de muur
Schimmel badkamer
Waarom groeit er schimmel in woningen?

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!