Relatieve luchtvochtigheid in huis

Een huis met een optimale relatieve luchtvochtigheid was enkele jaren geleden nog zeer moeilijk te vinden. Tegenwoordig is de relatieve luchtvochtigheid in huis vaak wel onder controle. Er is een behoorlijke inspanning geleverd door overheden om dit probleem de wereld uit te helpen.

VochtigheidsmeterAl zijn er natuurlijk nog steeds veel huizen waar de luchtvochtigheid relatief hoog ligt. Een goede ventilatie is in zowat alle gevallen de meest doeltreffende oplossing om de relatieve vochtigheid in een ruimte of woning te doen dalen.

Als de lucht in uw woning door vochtproblemen te vochtig is, kan uw gezondheid ernstige gevolgen ondervinden. Niet alleen de luchtvochtigheid zelf is relatief gevaarlijk voor uw gezondheid, vooral de schimmels en zwammen die worden veroorzaakt vormen een accuut gevaar voor uw gezondheid.

U kunt het gehalte vocht in de lucht meten met een hygrometer die in feit grotendeels wordt otnwikkeld voor industriële toepassingen. Bv voor het meten van de relatieve luchtvochtigheid in ruimtes waar eten wordt bewaard is een veel voorkomende toepassing van de hygrometer.

Je vindt alle informatie over vochtmeters op vochtmeters.be
Hygrometer

Verwant met Relatieve luchtvochtigheid in huis

Relatieve luchtvochtigheid
Luchtdroger
De juiste luchtontvochtiger kiezen om vochtigheid in huis te verlagen
Vochtigheid in huis

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!