Optrekkend vocht

Heeft u last van vochtplekken op de muren op ongeveer 1 meter hoogte of zelfs van zwarte schimmelplekken? Dan heeft u zo goed als zeker last van opstijgend of optrekkend vocht

Opstijgend vocht is een vervelend vochtprobleem wat veroorzaakt wordt door een slechte isolatie van de muren van uw woning. Daardoor absorbeert de muur het grondwater en trekt dat langzaam in de muur omhoog. Vocht in huis is de belangrijkste boosdoener voor schimmel en zorgt voor een ongezond leefklimaat. Een vochtprobleem is dus slecht voor uw woning én voor uw gezondheid.

Hoe kan u optrekkend vocht oplossen?

Gelukkig is er wel wat tegen optrekkend vocht te doen. Om opstijgend vocht tegen te gaan, kunnen de muren geïnjecteerd worden. Er worden dan onderin de buitenmuur, op regelmatige afstand, gaten geboord. Via die gaten wordt een vochtwerend middel in de tussenmuur gespoten (geïnjecteerd).

Het middel zet uit en verhard en dicht zo alle gaatjes en kiertjes. Als dit middel opgedroogd is, is uw muur waterdicht en krijgt het vocht dus geen kans meer. Het injecteren van de muur is een klus die u, als u een beetje handig bent, zelf kunt doen.

Bij de doe-het-zelf winkel kunt u er alle spullen voor aanschaffen en meestal hebben ze ook wel een handleiding voor u. Zo heeft u uw vochtprobleem snel opgelost!
Verwant met Optrekkend vocht

Wat is vocht
Vocht in woning voorkomen en oplossen
Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden
Meter om vocht in kelder, muren of vloer te meten
Vocht bestrijding
Vocht behandeling kiezen
De gevolgen van opstijgend vocht
Vocht in huis
Vocht vloer
Gevaren vocht in woning
Waterschade & Vochtschade

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!