Opstijgend vocht

Waar komt opstijgend vocht voor?

Er zijn uiterst veel woningen die te kampen hebben met opstijgend vocht of optrekkend vocht. Het opstijgen van vocht wordt veroorzaakt doordat grondwater in contact komt met de fundering van een gebouw.

offerte vochtbestrijding

Schade door optrekkend vocht

Maar ook door een vochtige grond kan optrekkend vocht aanzienlijke schade toebrengen aan uw woning. Het is 1 van de meest hardnekkige vochtproblemen, nu net omdat het letterlijk ontstaat in de fundamenten van uw woonst.

Hoe dit vochtprobleem herkennen?

Opstijgend vocht wordt meestal zichtbaar vanaf de onderkant van een muur door schimmelplekken. Op de afbeelding ziet u een muur waar het opstijgend vocht al heel wat schade heeft aangericht.

opstijgend vocht

Opstijgend vocht behandelen

Doeltreffend behandelen van opstijgend of optrekkend vocht is net zo belangrijk als een tijdige diagnose van dit hardnekkig vochtprobleem. Voor alle tips over het zelf oplossen van opstijgend vocht of voor een lijst van professionele vochtbestrijders, u vindt er hier alles over!

Opstijgend vocht in huis? Vraag professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Wat is precies het probleem? waar?
   
 Muurinjectie
zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie
Opstijgend vocht doe het zelf oplossing
Verschillen in prijs voor behandeling van opstijgend vocht
Opstijgend vocht injecteren
Opstijgend vocht voorkomen
Opstijgend vocht behandelen
Zelf muur injecteren tegen opstijgend vocht

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!