Lek dakgoot

Heel wat vochtproblemen worden veroorzaakt door een lek in de dakgoot. Hieronder vindt u 2 foto's met een duidelijk zicht op welke vochtproblemen kunnen veroorzaakt worden door een lekke dakgoot. De gevolgen zijn zeer typisch en komen in heel wat woningen voor.

 

 

 

Onschuldig lek in de dakgoot

Een lek in de dakgoot lijkt op het eerste zicht vaak onschuldig maar vaak is de negatie van dit vochtprobleem vaak de oorzaak van aanzienlijke schade op lange termijn. Het probleem is dat de schade door een lekke dakgoot soms pas na meerdere jaren zichtbaar wordt.

Rottende materialen

En dan is het zoals u ziet vaak te laat. Aan de binnenkant van hout of andere materialen ontstaat rot die uw constructie aantast.

Het lek in de goot herstellen

Merkt u dat er water langs uw dakgoot tegen de gevel loopt, aarzel dan niet om dit te laten herstellen. Het zal u veel geld en leed op lange termijn besparen.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!