Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden

Doorslaand en opstijgend vocht kunnen een serieus probleem vormen in elk huis, en als u er last van heeft, of denkt er last van te krijgen, kan u het beste voldoende maatregelen nemen om dit te bestrijden. Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden is erg belangrijk omdat vocht veel schade kan aanrichten in uw huis en bovendien voor schimmels en andere narigheid kan zorgen wat vervelende luchtjes veroorzaakt en ook nog eens slecht is voor de gezondheid. De sporen van zwarte schimmel bijvoorbeeld zijn in hoge concentraties erg slecht.

Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden is niet zo'n ingewikkelde taak als het lijkt. Het vergt slechts wat moeite en wat technisch inzicht. Wat men als eerste dient te doen is bepalen wat het doorslaand en opstijgend vocht veroorzaakt, of zou kunnen gaan veroorzaken. Als het niet goed mogelijk is om deze problemen te verhelpen, of als u de problemen er mee in de toekomst wil voorkomen, dan is het het beste om doorslaand en opstijgend vocht in de kelder of op de eerste verdieping te verhelpen met de verschillende methoden die hiervoor beschikbaar zijn.

De eerste methode is om opstijgend vocht te bestrijden door middel van muur injectie. Er worden op een bepaalde hoogte gaten onder een hoek naar beneden in de muur geboord waarna er een injectie gel in de muur gespoten wordt welke effectief een vochtblokkade aanlegt in de muur. Het opstijgend vocht kan dan niet langer door deze blokkade heen en zal niet langer problemen veroorzaken.

Een andere methode is voor doorslaand vocht en kan op twee manieren gedaan worden. De eerste methode is het bestrijken van de buitenmuur met een vochtwerend middel, of als dat niet mogelijk is de binnenmuur om zo het vocht buiten de deur te houden. De andere methode is het aanbrengen van een laag vochtwerend cement aan de binnenmuur zodat het water hier niet meer doorheen kan.

Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden is erg belangrijk en naast schade aan uw interieur en de muren voorkomt het ook problemen met schimmel en andere narigheid. Wacht er niet te lang mee.
Verwant met Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden

Wat is vocht
Vocht in woning voorkomen en oplossen
Meter om vocht in kelder, muren of vloer te meten
Vocht bestrijding
Vocht behandeling kiezen
De gevolgen van opstijgend vocht
Optrekkend vocht
Vocht in huis
Vocht vloer
Gevaren vocht in woning
Waterschade & Vochtschade

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!