De gevolgen van opstijgend vocht

Vocht in huis als gevolg van opstijgend vocht is een ernstige zaak en het is aan te raden dat u direct stappen onderneemt om het vochtprobleem aan te pakken. Vochtproblemen moeten altijd direct worden aan gepakt om erger te voorkomen.

De gevolgen van vocht in huis kunnen desastreus zijn als u hier niets tegen onderneemt. Want vocht zorgt niet alleen voor een slechte staat van uw huis maar is tevens ook schadelijk voor uw gezondheid.

Een huis dat last van vocht heeft krijgt schimmelvorming en niet alleen op de muren zal schimmelvorming ontstaan maar ook op meubels en gordijnen. Het inademen van schimmellucht is schadelijk voor de gezondheid, u kunt bijvoorbeeld ademhalingsproblemen krijgen. Vooral voor mensen met een longprobleem zoals astma kunnen de klachten erger worden. Opstijgend vocht komt meestal vanuit de kelder of vanuit de buitenmuren.

Als uw huis last heeft van opstijgend vocht dan is het aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om het vochtprobleem te verhelpen. Uw woning kan aanzienlijke schade oplopen als gevolg van vochtproblemen zoals opstijgend vocht. Als er een vochtprobleem is zal uw huis ook naar een aardse geur gaan ruiken, dit is een nare en vooral ongezonde lucht.
Verwant met De gevolgen van opstijgend vocht

Wat is vocht
Vocht in woning voorkomen en oplossen
Doorslaand en opstijgend vocht bestrijden
Meter om vocht in kelder, muren of vloer te meten
Vocht bestrijding
Vocht behandeling kiezen
Optrekkend vocht
Vocht in huis
Vocht vloer
Gevaren vocht in woning
Waterschade & Vochtschade

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!