Condensatie vermijden door goede ventilatie

Een goede ventilatie kan veel vochtproblemen voorkomen. Condensatie bijvoorbeeld heeft veel minder kans met een goede ventilatie. Door een goede ventilatie te hebben wordt de luchtvochtigheid in huis beter in balans gehouden waardoor er minder kans is dat het vocht in de lucht condenseert op de relatief koudere muren en ramen.

Als er constant teveel vocht in de lucht zit en op deze manier regelmatig condensatie optreedt, denk bijvoorbeeld aan een doucheruimte, dan is de kans groot dat er op deze plekken schimmel gaat ontstaan. Schimmel geeft al snel overlast door nare luchtjes, en bovendien zijn schimmelplekken in huis niet erg mooi om naar te kijken. Het staat vies en maakt de ruimte een stuk onplezieriger om in te vertoeven.

Condensatie kan men prima vermijden door goede ventilatie. Deze ventilatie kan natuurlijke ventilatie zijn door middel van ventilatieroosters of simpelweg een raampje open te zetten, maar het kan ook door middel van mechanische ventilatie waarbij er verschillende systemen zijn die ook nog eens energiezuinig zijn met behulp van warmtewisselaars die de uitgaande lucht koelen en de inkomende lucht verwarmen met de warmte die uit de uitgaande lucht is gehaald. Zo kan men prima de luchtvochtigheid onder controle houden en condensatie vermijden door goede ventilatie te hebben.
Verwant met Condensatie vermijden door goede ventilatie

Condensatie vermijden
Condensatievocht, problemen en oplossingen condensatie

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!