Condens en condensatie

Wat is condens?

Condens komt in elk huis voor, maar soms kan het zo erg zijn dat de condensatie vochtproblemen veroorzaakt. Deze problemen met condens en condensatie kunnen onder meer schimmel veroorzaken, wat slecht is voor de gezondheid en bovendien ook nog eens onfris ruikt.

Oorzaak van condens

Vorming van condens wijst eveneens op een probleem met ventilatie en/of isolatie. Doordat er niet voldoende ventilatie in de woning is, kan de vochtige lucht niet voldoende afgevoerd worden. Als gevolg hiervan slaat het vocht neer op koude muren en ontstaat condenssatie.

Klik hier voor een gratis condensatie diagnose!

condens

Condensatieproblemen oplossen

Om problemen met condens op te lossen zijn er verschillende mogelijkheden. Eerst en vooral kan je opteren om de woning beter te isoleren. Hierdoor zullen de muren minder koud zijn en is er minder kans op condensatie. Daarnaast kan u ook voor een betere ventilatie zorgen zodat de vochtige lucht beter afgevoerd wordt. Welke oplossing het meest geschikt is, hangt af van je woning.

Is je woning reeds voldoende geïsoleerd? Dan is de kans groot dat er een gebrekkige ventilatie is ontstaan waardoor het vocht in de lucht voor condensatieplekken zorgt. In dit geval zal je je ventilatiesysteem moeten aanpassen of zelfs nieuwe vormen van ventilatie moeten voorzien.

Indien de ventilatie van je woning in orde is, maar je een gebrekkige isolatie hebt, dan is het absoluut onontbeerlijk dat je de woning isoleert. Dit voorkomt problemen met vocht en zorgt er tevens ook nog eens voor dat je flink kan besparen op je energiekosten.

Een goede isolatie is belangrijk om problemen met condens en condensatie op te vangen en te voorkomen. Condens kan naast schimmel in huis ook een muffe geur veroorzaken en zelfs schade toebrengen aan de constructie van de woning en je meubels.

Geniet van een gratis condens diagnose
via onderstaand beknopt formulier

Vocht in huis? Start hier uw gratis diagnose

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder?*
Bericht
   
 Condens op ramen voorkomen

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!