zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie

Als u constant vochtige muren heeft, dan is het heel goed mogelijk dat u last heeft van opstijgend vocht. Dit ontstaat doordat de grond vochtig is en de muur welke contact maakt met de vochtige grond poreus is. De reden dat de grond vochtig is kan verschillende oorzaken hebben; uw dakgoot of afvoerpijp kan verstopt zijn, uw dakgoot kan stuk zijn, de afvoer op straat is verstopt en legio andere oorzaken. Maar er is goed nieuws; u kan zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie.

Zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie is een proces wat u zelf kan doen als u weet waar u mee bezig bent, maar u kan het ook door een professional laten uitvoeren. Als u twijfelt over uw eigen kunnen, dan kan u zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie het beste laten uitvoeren door een professional. Een professional kan u een garantie geven dat de werkzaamheden goed uitgevoerd zijn en dat het resultaat blijvend is. Als u echter overtuigd bent dat u zelf de werkzaamheden goed uit kan voeren, dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten.

Zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie gebeurt zoals u al geraden had, met behulp van het injecteren van een vloeistof of een gel in de muur waar het probleem ontstaat. Door middel van injecteren wordt het water verdrongen in de muur en het poreuze in de steen wordt opgevuld met een waterafstotend middel welke uithardt zodat er een blokkade ontstaat waar het water niet door omhoog kan kruipen. Zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie kan met speciaal gereedschap gedaan worden welke u kan huren bij een verhuurbedrijf, of het kan gebeuren met een vloeistof welke zelf in de steen trekt en het vocht verdringt.

U boort eerst gaten onder een hoek in de muur, ongeveer op een meter hoogte. Vervolgens brengt u het spuitgereedschap in het gat aan en injecteert u de muur met gel, of u giet de vloeistof in het gat. Zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie is geen heel erg ingewikkelde klus, maar het is wel zaak dat het goed gebeurt om het effect blijvend te maken en niks onnodig te beschadigen. Nogmaals, bij twijfel, zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie kan ook door een professional uitgevoerd worden die u garantie kan bieden over de werkzaamheden en het resultaat.

Via vocht info vind je alles over het zelf injecteren van vochtige muren tegen opstijgend vocht.
Verwant met zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie

Muurinjectie
Opstijgend vocht doe het zelf oplossing
Verschillen in prijs voor behandeling van opstijgend vocht
Opstijgend vocht injecteren
Opstijgend vocht voorkomen
Opstijgend vocht behandelen
Zelf muur injecteren tegen opstijgend vocht

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!