Zelf muren injecteren

Opstijgend vocht voorkomen, zelf muren injecteren

Indien u last heeft van optrekkend vocht, dan is het mogelijk om deze muren te laten impregneren met een vochtwerend middel welke er voor zal zorgen dat het vocht geblokkeerd wordt en u niet langer last heeft van schimmel op de muren en andere vochtproblemen. Maar u kan het natuurlijk ook zelf doen. Er zijn diverse middelen in de handel welke u kan aanschaffen in verschillende doe het zelf zaken en als u zelf een beetje handig bent is het goed te doen om zelf uw muren te injecteren met een vochtwerend product.

Als eerste bepaalt u of u alleen de binnenmuur of ook de buitenmuur indien van toepassing gaat injecteren. Vervolgens boort u op vaste afstanden van elkaar onder een hoek gaten van ongeveer 20mm in de muur. De hoek waaronder u boort is tussen de 25 en 30 graden. De onderlinge horizontale en verticale afstand tussen de gaten is 10 tot 15 centimeter. U kan zelf kiezen of u slechts een laag wilt injecteren of dat u meerdere lagen met een vochtwerend middel wilt injecteren. Deze beslissing hangt natuurlijk ook van de mate van optrekkend vocht af.

Vervolgens kan u met een trechter de gaten in de muren opvullen met het vochtwerende middel. Ook kan u speciaal gereedschap huren bij de meeste doe het zelf zaken, waarmee u de vloeistof onder druk kan aanbrengen in de muur om zo echt te injecteren.

Welke methode u kiest is niet zo van belang, aangezien beide methodes afhankelijk zijn van de capillaire werking van de muur. Deze capillaire werking zorgt ervoor dat de vochtwerende vloeistof als het ware opgezogen wordt door het materiaal waar de muur van gemaakt is, waarna de vloeistof uithardt en zo een schild tegen optrekkend vocht vormt. Als u klaar bent en de vloeistof uit is gehard, kan u de gaten dicht pleisteren.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!