Zelf muren behandelen tegen doorslaand vocht

De ideale behandeling voor natte muren

Doorslaand vocht in muren wordt vaak veroorzaakt doordat een muur te lang bloot staat aan grote hoeveelheden vocht. Dit kan verschillende redenen hebben, maar als de reden niks te maken heeft met de constructie van het huis, zoals bijvoorbeeld lange perioden van regen welke door wind tegen een muur aan waait, dan kan het wenselijk zijn om de muren te behandelen tegen doorslaand vocht.

gratis diagnose van vochtproblemen

 

U kan natuurlijk een gespecialiseerde vochtbestrijder inhuren om muren te behandelen tegen doorslaand vocht, maar u kan ook zelf muren behandelen tegen doorslaand vocht. Zelf muren behandelen tegen doorslaand vocht is geen moeilijk proces en het vergt slechts weinig handigheid. Als u op een ladder kan staan en een kwast vast kan houden, dan kan u uitstekend zelf muren behandelen tegen doorslaand vocht.

Het eerste wat u doet is de muur reinigen en wachten tot deze zo droog mogelijk is. U kan uitstekend een muur reinigen met een hoge druk reiniger, maar bedenk u wel dat u reeds doorslaand vocht in de muur heeft. Doe dit snel en goed. Desnoods borstel te muren goed af met een metaalborstel die niet te hard is als u niet het risico met een hoge druk spuit wilt nemen. U kan dan ook meteen zien of de voegen nog goed zijn. Indien er voegen kapot zijn door het doorslaande vocht, repareer deze dan meteen.

Vervolgens gaat u verder met het proces om zelf muren te behandelen tegen vocht dat doorslaat door de muren. U koopt in een doe het zelf zaak een vloeistof welke bedoelt is om zelf muren te behandelen tegen doorslaand vocht, en u koopt een grote blokkwast. Vervolgens begint u de muren te behandelen van boven naar beneden door met de kwast zelf de muur te behandelen tegen doorslaand vocht. De muur zal de vloeistof opnemen waarmee deze effectief geseald wordt tegen vocht. Na de behandeling kan u de muur gewoon laten drogen waarna uw problemen met doorslaand vocht verleden tijd zijn. U ziet, u kan makkelijk zelf muren behandelen tegen doorslaand vocht.
Verwant met Zelf muren behandelen tegen doorslaand vocht

Hydrofuge
Oplossingen voor doorslaand vocht door muren

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!