Zelf kelder waterdicht maken door kelderdichting

Als u een vochtige muffe kelder heeft, dan heeft u waarschijnlijk last van een vochtige kelder. Dit is vaak ook te zien aan grauwe lelijke muren waarbij her en der pleister afbrokkelt etc. Natuurlijk is de kelder niet de eerste plek waar u aan denkt als u een ruimte leefbaar wilt maken, maar een mooie kelder waar alles netjes droog en schoon blijft zonder muffe luchtjes en lelijke wanden is natuurlijk nooit weg. U kan zelf uw kelder waterdicht maken met kelderdichting.

Om zelf uw kelder waterdicht te maken met kelderdichting begint u met wegkappen van rotte stukken muur en vloer. Kap minimaal 20 millimeter achter de rotte plekken weg en vul deze weg gekapte stukken met een snel hardende dichtingsmortel. Deze snel hardende dichtingsmortel vormt reeds de basis van uw kelderdichting. Vervolgens gaat u verder met zelf uw kelder waterdicht maken met kelderdichting door het aanbrengen van een of meerdere lagen sulfaat bestendige waterdichte kelderdichting. Randen, verbindingen en scheuren dienen met een afdichtband dichtgemaakt te worden voordat u de waterdichte kelderdichting aanbrengt.

Als laatste brengt u nog een flexibele waterdichte eindlaag aan waarna u helemaal zelf uw kelder waterdicht gemaakt heeft met kelderdichting. Zelf uw kelder waterdicht maken met kelderdichting kan veel werk zijn en als u niet zeker weet of u de klus aan kan, is het wellicht handig om advies van een professional in te winnen. Zij kunnen u tenminste de producten die u moet gebruiken aanraden en eventueel kunnen ze u bijstaan in de werkzaamheden. Zelf een kelder waterdicht maken met kelderdichting is redelijk specialistisch en om jarenlang plezier te hebben van het resultaat is alleen mogelijk als u nauwkeurig het procedé volgt.
Verwant met Zelf kelder waterdicht maken door kelderdichting

Waterdichte kelders

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!