Waterdichte kelders

Kelder waterdicht gemaakt

Voordeel waterdichte kelders

Waterdichte kelders zijn een pak gezonder dan kelders waar u last hebt van vochtproblemen. Ook al ziet u nog geen schimmels op de muren of plafonds, toch kan er reeds een ongezonde situatie zijn. Meestal kunt u problemen bij niet waterdichte kelders in een vroeg stadium herkennen door een muffe geur in de kelderruimte.

Hoe kelders waterdicht maken

Om een kelder waterdicht te maken wordt vaak gebruik gemaakt van kelderdichting, een uiterst doeltreffende vochtbestrijding. En tegelijk is de kelderdichting ook een vochtwering waardoor vocht in de toekomst geen kans meer krijgt.

Vocht in de kelder behandelen

Van zodra u vochtige muren ziet ontstaan in uw kelder, aarzel niet om met de gepaste vochtwering het vochtprobleem voor te zijn. Bij het bestrijden van vocht in de kelder, geldt meer dan waar ook 'beter voorkomen dan genezen'. En dit laatste is bovendien nogal letterlijk te nemen!
Waterinfiltratie door muren of water infiltratie in kelder

Verwant met Waterdichte kelders

Zelf kelder waterdicht maken door kelderdichting

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!