Waarom groeit er schimmel in woningen?

De oorzaak van schimmels in uw woning

Schimmels kunnen in de natuur gevonden worden alsook in en rond het huis. Ze bevorderen het afbraakproces van ecologische elementen zoals hout, bladeren, planten en organisch afval. Schimmels kunnen direct of indirect in uw huis ontstaan zodra hun sporen via de lucht in uw huis komen. Ze groeien voornamelijk op muren, behang, tapijt etc.

Maar ook in huis kunnen schimmels aanzienlijke hinder opleveren en zelfs schade teweeg brengen. Het is belangrijk om schimmel in huis tijdelijk te detecteren zodat u de nodige maatregelen kan treffen. Al lijkt vorming van schimmels op de muur op het eerst onschuldig, het is belangrijk dat u er tijdelijk komaf mee maakt.

De hoofdoorzaak van hun groei, zoals eerder aangegeven, is vocht en luchtvochtigheid. Zoals u zult zien zijn de plekken waar schimmels het meeste voorkomen de keuken, badkamers en vlieringen of kruipruimtes waar veel vocht zit.

Waar wordt de schimmel door veroorzaakt?

De oorzaken van vocht in gebouwen welke kunnen leiden tot schimmels zijn:

-  Overstromingen

-  afsluiten van ruimtes in huis waardoor vocht niet weg kan komen

-  aanhoudende vochtigheid

-  bronnen van water zoals druppelende kranen, douches, daklekkage etc.
Verwant met Waarom groeit er schimmel in woningen?

Schimmel plafond
schimmelplafond
Schimmel en salpeter door vocht in huis
Salpeter en schimmel verwijderen van de muur
Schimmel badkamer
Schimmel muur

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!