Vochtwering

Vochtwering voor uw gezondheid

Een degelijke vochtwering is om uiteenlopende redenen uiterst belangrijk. Niet in het minst kan een te hoge relatieve luchtvochtigheid in uw huis ervoor zorgen dat bewoners van de woning ziek worden. Zeker wanneer er zouden zwammen of schimmels ontstaan op muren of plafonds, wordt de kans op aandoeningen aan de luchtwegen groter.

gratis diagnose van vochtproblemen

Huis minder waard door vochtproblemen

Daarnaast zorgen problemen door een slechte vochtwering voor een waardevermindering van uw woning.

Zeker als bepaalde muren vloeren of plafonds langdurig worden blootgesteld aan vocht, treedt structurele schade op aan de gebruikte (vooral organische) bouwmaterialen.

In de meeste gevallen zijn vochtige muren of zelfs muren met schimmel of andere vochtproblemen het logische gevolg als er aan de vochtwering niet of nauwelijks aandacht werd geschonken.

Hogere energiefactuur door vocht

Door een ontoereikende vochtwering en dus een te hoge relatieve luchtvochtigheid in uw woning zult u bovendien extra moeten stoken waardoor uw energiefactuur steeds verder de lucht in gaat. Een optimale ventilatie en vochtwering zorgt ervoor dat uw energiefacturen onder controle blijven. Door met een hygrometer de relatieve vochtigheid in huis te meten, kunt u zelf mogelijke problemen in kaart brengen en preventief vochtweringsmaatregelen treffen.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Omschrijf kort het vochtprobleem
   
 Ventilatie
Vochtwering muren
Vochtvreter

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!