Vochtigheid in huis

Vermijden van vochtigheid in huis

Problemen door vochtigheid in huis zijn talrijk en worden best in de kiem gesmoord door de vochtigheid onder controle te krijgen voor het te laat is. Zoals u reeds kon lezen op de pagina over vochtigheid, kan een te hoge luchtvochtigheid in uw woning namelijk niet enkel uw gezondheid schade toebrengen maar ook bouwmaterialen en afwerking van muren, plafonds en vloeren beschadigen. Vooral de kelder en buitenmuren zijn zeer gevoelig voor vocht, zowel opstijgend vocht als doorslaand vocht bij slagregen vormt een risico.

Schimmel vochtigheid

Gevolgen hoge vochtigheid

Door een te hoge vochtigheid in huis kunnen namelijk schimmels ontstaan die vaak hardnekkig kunnen zijn. In heel wat woningen ontbreekt een goede ventilatie, waardoor de vochtigheid in veel situaties quasi vrij spel krijgt. Maar ook een grondige isolatie van de ruimtes in uw woning kan bijdragen tot het verlagen van de vochtigheid in huis. Zeker wat betreft ruimtes die nu vochtig zijn, kan isolatie een grote meerwaarde betekenen.

Vochtigheid bepaald door locatie

Vooral in streken waar van nature de vochtigheid relatief hoog ligt, is het belangrijk om uw huis voldoende tegen de invloeden van vocht te beschermen. Een goede vochtwering kan vooreerst de oorzaken van vochtproblemen (helpen) vermijden. Als er geen vochtwering gebeurde, is het enige alternatief vochtbestrijding om komaf te maken met uw vochtproblemen.

Meer over vochtigheid

Wil u graag meer weten over de optimale vochtigheid in huis, of wenst u meer te weten over hoe u het vochtgehalte in uw huis kan meten? Bezoek dan zeker de pagina over vochtigheid of laat een bericht achter zodat andere bezoekers u eventueel kunnen verder helpen.
Muffe geur in huis

Verwant met Vochtigheid in huis

Relatieve luchtvochtigheid
Luchtdroger
De juiste luchtontvochtiger kiezen om vochtigheid in huis te verlagen
Relatieve luchtvochtigheid in huis

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!