Vochtige woning - Vochtig huis

Een vochtige woning is verre van prettig, en bovendien kan vocht in een woning voor veel problemen zorgen met de constructie, de afwerking en de leefbaarheid van een huis. Daarnaast kan een vochtig huis indirect ook nog eens voor gezondheidsklachten zorgen. Om deze reden is het belangrijk dat indien er vochtproblemen in huis zijn, hier zo snel mogelijk iets tegen gedaan wordt. Veel mensen denken echter dat als een kelder bijvoorbeeld vochtig is, dit zo hoort en dat er niks tegen gedaan kan worden. Niks is echter minder waar; met vochtwering en vochtbestrijding is vocht zelfs zeer goed te beheersen en te bestrijden.

Vochtige woning

Bij problemen met een vochtige woning moet er eerst nagegaan worden wat de problemen veroorzaakt en waar het vocht precies vandaan komt. Pas als men dit weet kan men een goed plan opzetten om het vocht in een woning te bestrijden. Het heeft dus weinig zin om schimmel te verwijderen met een schimmelwerende verf als de muur waar het op groeit last heeft van opstijgend vocht, om maar een voorbeeld te noemen. Natuurlijk kan men schimmelwerende verf gebruiken voor vochtwering, maar als de echte oorzaak niet opgelost wordt, zal dit maar korte tijd zin hebben.

In bovenstaand geval zal de muur eerst geïnjecteerd moeten worden met een vochtwerend middel zodat het opstijgende vocht gestopt wordt. Daarna kan men de schimmel verwijderen en overschilderen, want dan is de oorzaak opgelost waarna de gevolgen opgeruimd kunnen worden. Zo maakt u van een vochtige woning terug een aangename leefomgeving.
Verwant met Vochtige woning vochtig huis

Vochtige kelder
Vochtige muren

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!