Vochtig

Als het regelmatig in een ruimte in huis vochtig is, kunnen er problemen ontstaan met vocht. De vochtigheid in de lucht condenseert dan op de koelere muren die dan constant vochtig zijn waardoor er makkelijk schimmel kan ontstaan of vochtplekken die ongezond kunnen zijn en bovendien vervelend zijn om naar te kijken.

In extreme gevallen kan er zelfs schade ontstaan aan de constructie van een gebouw. Vochtigheid in huis moet zoveel mogelijk voorkomen worden met behulp van ventilatie. Met de juiste ventilatie kan men ook in vochtige ruimtes zoals een badkamer of een kelder de ruimtes uitstekend droog houden zodat er geen problemen ontstaan met condens.

Ventilatie zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid beter gereguleerd wordt. De vochtigheid in de lucht wordt met een goede ventilatie namelijk direct naar buiten afgevoerd en drogere lucht van buitenaf wordt dan naar binnen geleid zodat muren en andere zaken goed droog kunnen blijven en een eventueel teveel aan vocht kan verdampen. Vocht in huis kan bijvoorbeeld ook schimmel veroorzaken, wat op zijn beurt weer een risico is voor de gezondheid. Schimmels kunnen namelijk voor gezondheidsklachten zorgen en eventueel bestaande gezondheidsproblemen verergeren. Het is dus van absoluut belang dat u de vochtigheid in huis in de gaten houdt en uw huis voldoende tegen condens en andere vochtproblemen beschermt.
Vochtige kelder
Vochtige muren
Vochtige woning? Weg met vocht in vochtig huis!

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!