Vochtbestrijding muren

Vochtbestrijding in de muren is nodig als men regelmatig last heeft van vochtige muren door condensatie of doorslaand/opstijgend vocht. Deze vochtbestrijding van muren kan echter op verschillende manieren uitgevoerd worden en de juiste manier hang af van waar uw vochtproblemen vandaan komen. U moet dus zelf onderzoeken wat de oorzaak is van de vochtigheid.

vochtbestrijding murenBij condensatievocht is de bestrijding zo eenvoudig als simpelweg een betere ventilatie, maar het kan zijn dat de ruimte waar het probleem voor komt eenvoudigweg niet beter geventileerd kan worden. In dat geval ken de vochtbestrijding bestaan uit een vochtwerende ondergrond schimmelwerende verf op de muren. De muur wordt dan in principe nog steeds vochtig maar kan het vocht beter aan en er zal geen schimmel meer ontstaan op die plek.

Bij doorslaand of opstijgend vocht is er een ander probleem en verdient het de aanbeveling om te zien of de oorzaak van de vochtige muren wellicht op een eenvoudige manier weggenomen kan worden. Als dat niet het geval is, dan verdient het de aanbeveling om de muren te impregneren tegen vocht.

Een muur kan op verschillende manieren geïmpregneerd worden, namelijk door deze te beschilderen met een vochtwerend middel welke in de muur trekt en zo een schild vormt tegen het vocht, of door de muur te injecteren met een vochtwerend middel. Deze laatste methoden is vooral van toepassing als het opstijgend vocht betreft. De vochtbestrijding van muren vindt dan plaats doordat het middel waarmee de muur geïmpregneerd is een vochtwerende laag vormt.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met Vochtbestrijding muren

Belang vochtbestrijding
Specialisten in vochtbestrijding
Vochtbestrijding in huis
vochtbestrijding prijs
Vochtbestrijding kelder
Vochtbestrijding doe het zelf
De juiste vochtbehandeling kiezen
Vochtbestrijding trends
Vochtbestrijding: maak komaf met vocht in huis
Vocht bestrijden

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!