Vochtbestrijding kelder

Een kelder is een ideale koele en donkere opslagplaats. Echter kan het zo zijn dat door opstijgend vocht de kelder vaak muf en onplezierig ruikt. Dit wordt veroorzaakt door schimmels, welke natuurlijk niet in een kelder thuishoren. Vochtbestrijding in de kelder kan deze onplezierige situatie oplossen zodat u weer goed gebruik kan maken van de kelder. Een opslagplaats moet namelijk niet alleen koel en donker zijn, maar ook nog eens droog.

Vochtbestrijding in de kelder kan op verschillende manieren gedaan worden, en de belangrijkste manier is eigenlijk een goede ventilatie van de kelder zodat het overtollige vocht er makkelijk uit weg kan komen. Daarnaast kan men de keldermuren impregneren zodat het doorslaande vocht of optrekkende vocht in de muren geen kans heeft. Echter als de kelder erg vochtig is, kan het de moeite waard zijn om te overwegen een goede kelderdichting te installeren.

Een kelder vormt echter ook de fundering van het huis, en in het geval dat er problemen met vocht ontstaan moet hier goed rekening mee gehouden worden zodat de vochtproblemen niet erger worden of dat de fundering van het huis aangetast wordt. Daarom is het verstandig om kelder vochtbestrijding toe te passen zodat er geen schade ontstaat aan het huis zelf.

Vocht in de kelder? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met vochtbestrijding kelder

Belang vochtbestrijding
Specialisten in vochtbestrijding
Vochtbestrijding in huis
Vochtbestrijding muren
vochtbestrijding prijs
Vochtbestrijding doe het zelf
De juiste vochtbehandeling kiezen
Vochtbestrijding trends
Vochtbestrijding: maak komaf met vocht in huis
Vocht bestrijden

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!