Vocht in de muren

Waarom vocht uit de muren verwijderen?

Vocht in muren kan schimmels veroorzakenVocht is een van de meest gevaarlijke problemen in woningen die kunnen resulteren in structurele schade en uw familie in gevaar kan brengen. Vooral vocht in muren zorgt voor het meeste gevaar door de staat van muren zodanig te verslechteren dat ze zwak en breekbaar worden en mogelijke instortingsgevaar kunnen veroorzaken. Muren zijn een belangrijk onderdeel van het huis dat ons beschermt tegen vele bedreigingen van het milieu en mensen. Vochtige muren kunnen niet alleen hun kracht en kwaliteit verliezen, maar kunnen ook een muffe geur veroorzaken waardoor het voor sommigen mensen lastig kan zijn om adem te halen. Vocht in de muren kan ontstaan door overtollig vocht of damp en condensatie door waterlekkages, scheuren, gaten en holtes in de daken en andere plekken.

Shimmel op de muur

Muren met overtollig vocht kunnen resulteren tot holtes, groei van onhygiënische schimmels op de muur en een lelijk uiterlijk van uw woning, naast de verscheidene biologische gevaren en ongedierte. Het voorkomen van vocht in huis kan worden bereikt door middel van een goed geconstrueerde en geventileerde woning. Een sterke contructie is van belang om waterlekkage te voorkomen waardoor uw woning geen last kan krijgen van vocht en een goede ventilatie zorgt er voor dat de temperatuur normaal blijft en droog. Dus construeer stevige muren zonder vocht voor een veilige en gezonde woonomgeving.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!