Vocht in de kruipruimte

Hoe ontstaat vocht in kruipruimten?

Vocht kan op vele plekken in huis ontstaan, maar de plek waar de mensen het minst kijken en waar toch het meeste risico bestaat op vocht is de kruipruimte. De kruipruimte is de ruimte onder uw huis waar de fundering van uw huis gebouwd is. De kruipruimte is dus geen kelder, maar een ruimte onder uw huis waar u in de meeste gevallen nauwelijks kan staan, vandaar de naam kruipruimte. Als u door isolatie of slechte ventilatie last krijgt van vocht in de kruipruimte, dan zal u dit als eerste merken door de onprettige luchtjes in de ruimtes welke een verbinding hebben met de kruipruimte zoals een voorraadkast waar het luik van de kruipruimte zit.

Gevolgen van vocht in de kruipruimte

Vocht in de kruipruimte kan voor schimmels zorgen waarvan de sporen nefast zijn voor de gezondheid. Om deze reden dient u zo snel mogelijk de vochtproblemen aan te pakken en te voorkomen. Dit doet u door een juiste strategie voor vochtbestrijding toe te passen. Vocht bestrijden kan op verschillende manieren gebeuren, en in de meeste gevallen is een goede ventilatie echter reeds genoeg. Indien dit niet langer genoeg is, kan er ook vochtwering toegepast worden. Deze vochtwering zorgt ervoor dat ondanks dat de lucht in de kruipruimte vochtig is, deze niet langer neer kan slaan op muren of schimmel kan vormen dankzij de vochtige lucht.

Vocht in kruipruimte bestrijden

Ook is het mogelijk om het vocht te bestrijden door de muren in de kruipruimte te impregneren of te injecteren zodat het doorslaande of opstijgende vocht geen kans meer heeft. Hiermee voorkomt u voor uzelf ook een hoop problemen met betonrot of zelfs gezondheidsklachten.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!