Ventilatie

Belang van goede ventilatie

Een goede ventilatie van uw woning is zeer belangrijk om op lange termijn vochtproblemen in uw huis te vermijden. Ook al zorgt een te hoge relatieve luchtvochtigheid niet onmiddellijk voor ernstige problemen, kan het vocht al snel aanzienlijk kopzorgen veroorzaken.

gratis diagnose van vochtproblemen

Badkamer ventileren zeer belangrijk

In een badkamer die niet voorzien is van doeltreffende ventilatie kan condens optreden, waardoor schimmel op een muur of plafond in de badkamer voor vervelende ongemakken kan zorgen. U kent ongetwijfeld het fenomeen. Als u in een koude periode een bad of douche neemt met warm water, komt het vaak voor dat uw spiegels aanslaan met damp en de muren in uw badkamer vochtig aanvoelen.

Condensatie door slechte ventilatie

Deze condensatie wordt in zowat alle gevallen veroorzaakt door een ontoereikende ventilatie van de ruimte. Ons advies is dan ook om door het doelgericht ventileren van uw huis, deze problemen pro-actief tegen te gaan. Niet alleen zult u zo schade aan uw woning vermijden, daarnaast verhoogt u de kwaliteit van de leefomgeving aanzienlijk.

Ventilatie voorkomt schimmel

En dat zorgt dan weer voor een gezonde omgeving waar schimmelvorming of zelfs het ontstaan van zwammen op wanden quasi volledig wordt uitgeschakeld. Als u op zoek bent naar meer informatie over specifieke ventilatie toepassingen, of u wenst een bedrijf te vinden om op een accurate manier uw woonst te ventileren, aarzel dan niet om dit kenbaar te maken via onze overlegpagina over problemen en vooral oplossingen rond ventilatie.
Ventileren
Ventilatiesysteem
Verluchting

Verwant met Ventilatie

Vochtwering muren
Vochtvreter

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!