Schimmels in huis

Hoe ontstaan schimmels in huis?

Door hardnekkige of vaak lang genegeerde vochtproblemen ontstaan vaak schimmels in huis. In sommige huizen zal vooral in de kelder een muffe geur hangen en de muren vochtig zijn of beschimmeld. In een niet onbelangrijk deel van de huizen is er momenteel schimmel aanwezig buiten de kelder.

Schimmel in huis duikt het vaakst op bij plaatsen waar er een hoge relatieve luchtvochtigheid is en de ventilatie ontoereikend of onbestaande is. Afhankelijk van hoe de schimmel zich vormt kan de oorzaak van de schimmelvlekken achterhaald worden.

Is de schimmel in huis bv zeer plaatselijk op een muur of plafond, dan is er wellicht ergens rond die schimmelvlek een lek of onvoldoende afgedichte siliconen aan bijvoorbeeld bad of douche.

Van alle schimmels in huis kan men er statistisch gezien het meest van uit gaan dat er in de badkamer van een huis schimmel aanwezig is. Dit kan zich situeren tussen de voegen van tegels, tussen randen van bad of douche met de vloer of muur.

Schimmels voorkomen door goede ventilatie

Ventilatie is in de badkamer het meest noodzakelijk in het hele huis om vochtproblemen door condensatie met vochtige muren of plafonds met schimmels te vermijden.
Schimmel plafond
schimmelplafond
Schimmel en salpeter door vocht in huis
Salpeter en schimmel verwijderen van de muur
Schimmel badkamer
Waarom groeit er schimmel in woningen?
Schimmel muur

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!