Schimmelplafond

Een schimmelplafond komt het meeste voor in de badkamer of een andere ruimte waar veel vocht aanwezig kan zijn, zoals een sauna. Een schimmelplafond is lelijk, stinkt en is daarbij ook nog eens bijzonder slecht voor de gezondheid.

Vooral de zwarte schimmel op een schimmelplafond is een regelrecht gevaar voor de gezondheid en dit dient zo snel mogelijk verholpen te worden. Maar om een schimmelplafond te verhelpen, dient men eerst erachter te komen wat het probleem veroorzaakt. Natuurlijk is de oorzaak van een schimmelplafond vocht. Maar vocht alleen is niet het probleem, de echte oorzaak is dat het vocht niet weg kan, waardoor het een goede grond voor schimmelsporen vormt en zo ontstaat een schimmelplafond. Vraag raad aan een expert in vochtbestrijding om te bepalen wat het vocht veroorzaakt.

De reden waarom vocht niet weg kan, kan verschillende redenen hebben. Een van de meest voorkomende redenen is gewoon slechte ventilatie. Als u zich graag warm doucht, dan zit de douche binnen een minuut vol met vochtige lucht welke condenseert op de relatief koudere muren en plafond. Als u slecht ventileert en de vochtige lucht in de douche opsluit, dan kan u wachten op het ontstaan van een schimmelplafond. Goede ventilatie is dus het devies.

Het ventileren kan u forceren met behulp van een ventilator, maar de douche deur open laten staan tot deze goed opgedroogd is en de muren en vloer droog maken met een trekker is een hele simpele en goedkope oplossing.

Om een schimmelplafond weer mooi te maken en de schimmel weg te krijgen kan u niet zomaar het plafond opnieuw overschilderen. De schimmel op een schimmelplafond moet eerst droog verwijderd worden met een borstel. Adem hierbij de rommel niet in en gebruik een mondkapje! Als u met een borstel de schimmel van het schimmelplafond verwijdert heeft, maakt u het schimmelplafond schoon met water en chloor, waarna u met water na spoelt en het plafond laat drogen.

Hierna schildert u het schimmelplafond over met een schimmelwerende verf. Dit moet er voor zorgen dat de schimmel niet terug komt. Schilder de schimmelwerende verf niet over met gewone verf, dit doet de schimmelwerende werking teniet.

Schimmel in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met Schimmelplafond

Schimmel plafond
Schimmel en salpeter door vocht in huis
Salpeter en schimmel verwijderen van de muur
Schimmel badkamer
Waarom groeit er schimmel in woningen?
Schimmel muur

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!