Schimmel en salpeter door vocht in huis

Vochtproblemen met schimmel of salpeter

Als u vochtproblemen in huis heeft, is het mogelijk dat u ook last krijgt van schimmel en salpeter op de muren in huis. Schimmel en salpeter door vocht in huis kunnen voor meer overlast zorgen dan het vocht alleen. Schimmel in huis bijvoorbeeld kan erg schadelijk voor de gezondheid zijn en het de salpeter op de muren zorgt voor nog meer vochtschade.

gratis diagnose van vochtproblemen

Als u last heeft van optrekkend of doorslaand vocht in muren, zal u dat vaak kunnen herkennen aan een vochtige plek op de muur. Echter het kan zijn dat u dit in eerste instantie niet opvalt, maar afhankelijk van de bodem zal er ook in meer of mindere mate een verkleurde plek ontstaan waar de muur vochtig is geweest of nog steeds is. Als u dit fenomeen ziet, dan heeft u reeds last van salpeter. Salpeter is in feite de zoutafzetting die u op de muur ziet als u last heeft (gehad) van optrekkend of doorslaand vocht in huis.

Deze salpeter plekken door vocht in huis zijn een zoutafzetting welke er voor kan zorgen dat het probleem in stand gehouden wordt. Zout trekt immers water aan en kan zelfs water uit de lucht onttrekken waardoor er een extra belasting op de reeds vochtige muur ontstaat en het vochtprobleem in huis in stand gehouden wordt. Het verwijderen van salpeter plekken door vocht in huis is dus ook belangrijk voor het bestrijden van het vochtprobleem. Met een salpeter verwijder middel kan u de salpeter van de muren verwijderen, maar denk erom dat u handschoenen draagt want dit goedje kan behoorlijk agressief zijn.

Daarnaast kan u ook schimmel door vocht in huis hebben. Deze schimmel plekken herkent u aan de zwarte plekken op de muren die overigens ook een bedompte lucht verspreiden. Deze schimmel dient u ook zo snel mogelijk te verwijderen omdat deze schimmel een risico voor de gezondheid vormen. De schimmel kan goed met een schimmel verwijdermiddel verwijderd worden waarna u de plekken gerust over kan schilderen met een vochtwerende verf.
Verwant met Schimmel en salpeter door vocht in huis

Schimmel plafond
schimmelplafond
Salpeter en schimmel verwijderen van de muur
Schimmel badkamer
Waarom groeit er schimmel in woningen?
Schimmel muur

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!