Schimmel badkamer

Oorzaken schimmel badkamer

Schimmel in de doucheSchimmel in de badkamer kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken. De meest voorkomende oorzaak van schimmels in de badkamer is condensatie gecombineerd met een onvoldoende of afwezige ventilatie of het ontbreken van enige maatregelen voor luchtontvochtiging. Voorkom tijdig problemen door een goede vochtwering om zo schimmelvorming te voorkomen.

 

 

gratis diagnose van vochtproblemen

Schimmels door condensatie

Condensatie door bad in badkamer

Doordat de relatieve luchtvochtigheid sterk toeneemt, is het belangrijk om die te neutraliseren met een goede ventilatie of luchtontvochtiging. Als de badkamer niet wordt verlucht, blijven de muren, plafond en vloer steeds nat.

Als het water op alle oppervlaktes in de badkamer blijft staan, zullen alle bacteriën die in het vocht op de muren en plafonds zitten, ontwikkelen met vorming van schimmels tot gevolg. Het is dus sterk aan te raden om in uw badkamer te zorgen dat de relatieve luchtvochtigheid onder controle blijft.

Schimmel in badkamer voorkomen

Schimmel en zwam in badkamerOp momenten dat de badkamer niet wordt gebruikt, moet de condensatie (als die er al is!) zo snel mogelijk kunnen verdwijnen.

Dit om op lange termijn schade aan de badkamer door de vorming van schimmel in de badkamer te voorkomen.
Verwant met Schimmel badkamer

Schimmel plafond
schimmelplafond
Schimmel en salpeter door vocht in huis
Salpeter en schimmel verwijderen van de muur
Waarom groeit er schimmel in woningen?
Schimmel muur

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!