Salpeter en schimmel verwijderen van de muur

Hoe schimmels of salpeter verwijderen? 

Bij vochtproblemen in huis kan het voorkomen dat je schimmel en salpeter op de muren ontdekt. Het is aan te raden om die zo snel mogelijk van je muur te verwijderen, zowel voor je eigen gezondheid als om verdere vochtproblemen te voorkomen. 

Schimmel en salpeter verwijderen van de muur is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Salpeter is een zoutafzetting, dus een kristal, en kan zeer hardnekkig zijn. Natuurlijk lost salpeter op in water zoals elk zout, maar als vocht de oorzaak van het probleem is, is het niet verstandig om nog meer vocht te gebruiken.

salpeter verwijderen

Hetzelfde geldt voor schimmel op de muur. Schimmel op de muur zit vaak diep in de poriën van de muur en je zou de muur bijna af moeten schuren om alle schimmel op die manier te verwijderen.

Schimmel en salpeter verwijderen kan echter op een eenvoudigere manier. Er zijn verschillende gespecialiseerde middelen op de markt waarmee je salpeter vrij eenvoudig van de muur kan verwijderen.

Salpeter verwijderen van de muur

Salpeter in de muur wordt veroorzaakt door een bacterie die aanwezig is in constant vochtige muren. Het salpeter verwijderingsmiddel doodt de bacterie en zorgt ervoor dat de bacterie niet langer de zouten kan produceren die zich aan de buitenkant van de muur manifesteren.

Als je het vochtprobleem in de muren hebt opgelost, kan het reeds voldoende zijn om de muren goed af te wassen met een zuur zoals azijn of verdund zoutzuur. Zorg er daarbij wel voor dat je deze stoffen ook goed afwast anders kunnen deze opnieuw zoutkristallen vormen.

Schimmel verwijderen van de muur

schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen van de muur kan gedaan worden met een speciaal middel die zowel de sporen als de schimmel vernietigt. Dit middel moet aangebracht worden op de muur en vervolgens moet het middel even kunnen intrekken. Daarna kan het product gewoon van de muren gewassen worden met schoon water.

Indien nodig kan je behandeling herhalen totdat alle schimmel van de muur is verwijderd. Het is aan te raden om na het verwijderen van de schimmel ook de muur te schilderen met een vochtwerende verf.

Schimmel in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met Salpeter en schimmel verwijderen van de muur

Schimmel plafond
schimmelplafond
Schimmel en salpeter door vocht in huis
Schimmel badkamer
Waarom groeit er schimmel in woningen?
Schimmel muur

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!