Opstijgend vocht voorkomen

Opstijgend vocht kan voor veel problemen in huis zorgen, variërend van lelijk uitziende vochtstrepen op de muren tot afbrokkelend stucwerk, loslatend behang en zelfs complete schimmelinfecties en smerige luchtjes daarvan tot gevolg. Het is daarom belangrijk om problemen met opstijgend vocht te voorkomen.

Problemen met opstijgend vocht voorkomen

Problemen met opstijgend vocht voorkomen kan op verschillende manieren, en veel daarvan bestaan uit preventief onderhoud van het huis. Zorg bijvoorbeeld dat uw dakgoten schoon zijn en niet verstopt zijn geraakt met takjes en blaadjes. Als een dakgoot verstopt raakt, zal deze overstromen en zal het water langs de muren de grond in trekken. Omdat de muren in contact staan met de grond, is het goed mogelijk dat het vocht daarna via de muren opstijgt de woning in.

Een andere maatregel om opstijgend vocht te voorkomen is zorgen dat de regenpijp niet verstopt is en de afwatering van de regenpijp niet verstopt is. Spuit deze zeker eens per jaar door om problemen met opstijgend vocht te voorkomen. De grond rondom uw huis blijft droog mede dankzij het afwatering systeem van de dakgoot, en deze verdienen dus goed onderhoud.

opstijgend vochtMuren injecteren

Een andere maatregel die u kan treffen is een waterschild maken in de muren waarlangs opstijgend vocht voor kan komen. Door deze muren te injecteren met een vochtwerende vloeistof zorgt u er effectief voor dat er via deze muren geen vocht meer kan opstijgen.

Het injecteren van de muren is echter geen klus die zomaar even gedaan is, en als u dit wilt doen, ter oplossing van of om problemen met opstijgend vocht te voorkomen, dan zal u een goede boormachine en een injectiemachine moeten hebben.

U kan deze natuurlijk prima huren bij een verhuurbedrijf. Of u kan deze werkzaamheden natuurlijk door een specialist laten uitvoeren. Opstijgend vocht voorkomen is echter belangrijk, zeker ook omdat uw kwaliteit van wonen hier sterk van afhankelijk is.

Reeds opstijgend vocht in huis? Vraag hier een gratis diagnose!

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met Opstijgend vocht voorkomen

Muurinjectie
zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie
Opstijgend vocht doe het zelf oplossing
Verschillen in prijs voor behandeling van opstijgend vocht
Opstijgend vocht injecteren
Opstijgend vocht behandelen
Zelf muur injecteren tegen opstijgend vocht

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!