Opstijgend vocht injecteren

Opstijgend vocht is een groot probleem als dit in uw huis voorkomt. Opstijgend vocht is vocht welke vanuit de grond door de muren omhoog kruipt, met als gevolg vochtige muren met alle gevolgen van dien. Deze gevolgen zijn onder meer loszittend behang, muffe vervelende luchtjes, schimmelvorming, afbrokkelend stucwerk, afbrokkelende muren en vochtplekken. Dit zijn in hoofdzaak de problemen die u kan krijgen als u last heeft van opstijgend vocht, en het is het beste om deze problemen te verhelpen door te injecteren.

Als u nog geen last heeft van opstijgend vocht maar u vermoed dat dit op een gegeven moment welk zou kunnen gebeuren, is het ook mogelijk om problemen met opstijgend vocht te voorkomen door te injecteren.

Opstijgend vocht geeft zoals u reeds kon lezen veel problemen, en dan voornamelijk van esthetische aard. Echter dit zijn de ergste problemen niet, veel erger is het als het opstijgend vocht de draagkracht van de muren aan begint te tasten. Betonnen muren zijn er bijvoorbeeld niet voor gemaakt om lang vochtig te blijven, en gewapend beton bevat ijzeren staven die ook maar het beste droog kunnen blijven om te voorkomen dat ze gaan roesten.

Opstijgend vocht zorgt er dus voor dat het ijzer in het gewapende beton gaat roesten. Omdat roest een groter volume heeft dan metaal zelf, zal de roest dus uiteindelijk het beton kapot drukken, wat een groot risico is voor de constructie van uw huis.

Het is dus van absoluut belang dat u zo snel mogelijk iets onderneemt tegen opstijgend vocht door te injecteren. Injectie van de muren met een vochtwerend middel in bijvoorbeeld de kruipruimte of de kelder voorkomt dat het vocht nog door de muur omhoog kan kruipen, waardoor de muren droog blijven en de problemen voorkomen worden.

Door te injecteren blokkeert u met het vochtwerende middel als het ware het opstijgende vocht. Als resultaat zal u ook niet langer problemen hebben met schimmel en nare luchtjes. En als het uw kelder betreft, kan u daarna genieten van een heerlijk droge kelder waar ook gevoeligere spullen opgeslagen kunnen worden.

Opstijgend vocht? Vraag gratis professioneel advies!

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met Opstijgend vocht injecteren

Muurinjectie
zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie
Opstijgend vocht doe het zelf oplossing
Verschillen in prijs voor behandeling van opstijgend vocht
Opstijgend vocht voorkomen
Opstijgend vocht behandelen
Zelf muur injecteren tegen opstijgend vocht

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!