Opstijgend vocht doe het zelf oplossing

Opstijgend vocht is een groot probleem en het kan uw muren, stucwerk en andere zaken flink beschadigen. Gelukkig is er voor opstijgend vocht een doe het zelf oplossing welke u makkelijk in uw eigen huis kan toepassen.

De oorzaak van opstijgend vocht is vaak dat er om een of andere reden een hoge grondwaterspiegel is. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een lekkende dakgoot, hevige langdurige regenval en verandering van afwatering in de buurt kunnen de oorzaak zijn.

Voor opstijgend vocht is er zoals gezegd een doe het zelf oplossing. Deze oplossing bestaat uit het impregneren van de muur om een blokkade aan te leggen waar het water niet door omhoog kan trekken. Deze blokkade bestaat uit een vloeistof welke uithardt en vervolgens een vochtwerende laag vormt in de poreuze steen. De steen wordt effectief minder poreus.

Om opstijgend vocht moet u dus met een doe het zelf oplossing de muur impregneren. Dit doet u door een aantal gaten op een bepaalde hoogte te boren in de muur, waarna u deze gaten vol spuit met een vochtwerend middel welke in de muur kan trekken. Deze vochtwerende middelen zijn goed verkrijgbaar in de vakhandel en in elke doe het zelf zaak.

Opstijgend vocht is eenvoudig te verhelpen met deze doe het zelf oplossing. Vraag ernaar bij de vakhandel en laat u goed informeren wat u precies dient te doen en welke gereedschappen u hiervoor nodig heeft. In de meeste gevallen kan het gereedschap bij de doe het zelf zaak gehuurd worden als u dit niet zelf heeft.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Verwant met Opstijgend vocht doe het zelf oplossing

Muurinjectie
zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie
Verschillen in prijs voor behandeling van opstijgend vocht
Opstijgend vocht injecteren
Opstijgend vocht voorkomen
Opstijgend vocht behandelen
Zelf muur injecteren tegen opstijgend vocht

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!