Muurinjectie

Injecteren van muren, een goed idee!

Een goede muurinjectie kan veel problemen voorkomen. Heel wat huizen, zelfs relatief moderne huizen, kunnen last krijgen van opstijgend vocht. Optrekkend vocht kan voorkomen als een muur gebouwd is zonder vochtblokkering en als een bestaande vochtblokkering beschadigd raakt of op een of andere manier doorbroken wordt.  De afwezigheid van een vochtblokkering kan er voor zorgen dat water die in de grond aanwezig is door de muur omhoog trekt. Dit resulteert in vocht welke op de muur aan de binnenkant van het huis verschijnt. U kan dit vaak zien aan een horizontale streep op de muur die vaak tussen een halve tot een hele meter hoogte zit vanaf de grond.

gratis diagnose van vochtproblemen

Waarom muurinjectie toepassen?

Vochtige muren kunnen schade toebrengen aan de structuur van het gebouw als dit niet behandeld wordt en kunnen een ideale omgeving voor schimmelsporen zijn om te groeien. Als u niet zeker bent over de oorzaak van vocht in uw huis moet u altijd een professional om advies vragen. Een muurinjectie door het injecteren van de muren is meestal maar niet altijd de geschikte oplossing. Het is belangrijk om een goede diagnose te stellen over de achterliggende oorzaak van het vocht, anders kon u veel tijd en geld verspillen om het probleem op de verkeerde plek op te lossen.

Zelf muren injecteren tegen opstijgend vocht

Afhankelijk van de materialen welke gebruikt werden bij de bouw van de aangedane muur, kan het al dan niet zelf injecteren van de muur met een vochtwerend middel een effectieve oplossing zijn. Met deze methode wordt een geschikte chemische vloeistof, gewoonlijk op basis van siliconen, in de fundering van de muur, zo'n anderhalve meter boven de grond, geïnjecteerd. De exacte hoogte waar de injectie plaats vind is afhankelijk van de binnenvloer en het hoogteverschil met de grond buiten.

Muurinjectie om optrekkend vocht op te lossen kan het beste gedaan worden door een ervaren professional om zo zeker te zijn dat het helpt. Om te weten hoe u zelf muren kan injecteren, kan u terecht op de pagina over het zelf injecteren van muren tegen opstijgend vocht.
Kostprijs injecteren muren

Verwant met Muurinjectie

zelf opstijgend vocht bestrijden door injectie
Opstijgend vocht doe het zelf oplossing
Verschillen in prijs voor behandeling van opstijgend vocht
Opstijgend vocht injecteren
Opstijgend vocht voorkomen
Opstijgend vocht behandelen
Zelf muur injecteren tegen opstijgend vocht

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!