Muffe geur in huis

Muffe geur neus wasknijperOorzaken van een muffe geur

Een muffe geur in uw woning wordt vaak veroorzaakt door het opstapelen van vocht in de lucht die op allerlei vormen uitmondt in een muffe geur. Het meest voorkomende fenomeen is dat een te hoge relatieve luchtvochtigheid uitmondt in schimmelvorming of zelfs het ontstaan van zwammen op muren en plafonds.

Muffe geur door onvoldoende ventilatie

U kunt vaak veel problemen met vocht vermijden door een doeltreffende ventilatie van de ruimtes in uw woning. Op die manier zorgt u ervoor dat de hoeveelheid vocht in de lucht tot een niveau daalt waar dit geen risico meer vormt op vervelende gevolgen ervan. Waaronder ondermeer de vorming van schimmels op de muur of plafond van 1 of meer ruimtes in uw woning.

geurverfrisserGeurverfrissers

Veel mensen kiezen van zodra een muffe geur merkbaar wordt voor het verdoezelen van de gevolgen. Dit door bijvoorbeeld met reukkaarsen of andere geurverfrissers de gevolgen van het probleem tegen te gaan. Maar al te vaak wordt de oorzaak van het vochtprobleem te lang genegeerd, waardoor de problemen enkel opstapelen.

Muffe geur behandelen

Mocht u zelf een muffe geur opmerken in uw woning of kantoor, ga dan in eerste instantie op zoek naar de oorzaak van de vochtproblemen. Door met een hygrometer de relatieve vochtigheid te meten, kan u in eerste instantie achterhalen als een mogelijk vochtprobleem aan de oorzaak ligt van de vervelende geuren. Soms volstaan zeer eenvoudige ingrepen om de muffe geur in uw woning te neutraliseren.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!