Luchtvochtigheid in huis

De luchtvochtigheid in huis is belangrijk, een te droge of te vochtige lucht is namelijk ongezond. Heerst er een te vochtige lucht in huis, dan is de kans op schimmelvorming erg groot.

Een te vochtige lucht in huis kan duiden op een vochtprobleem. Vocht in huis is slecht voor de gezondheid en ook slecht voor uw huis. 

Vochtprobleem in huis

De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60%. Als de luchtvochtigheid in uw huis langere tijd te hoog is, heeft uw huis waarschijnlijk een vochtprobleem. Een vochtprobleem moet zo snel mogelijk opgespoord en behandeld worden.

De gevolgen van een vochtprobleem in huis

Als u huis een vochtprobleem heeft dan is het aan te raden dat u snel actie onderneemt. Door een te hoge luchtvochtigheid krijgt schimmel een kans. Schimmel in huis is slecht voor de staat van het huis, maar het is ook schadelijk voor uw gezondheid. Vocht in huis veroorzaakt schimmel, en schimmel kan alles aantasten zoals uw meubels bijvoorbeeld of uw kleding.

Luchtvochtigheid in huis

Zorg voor een optimale luchtvochtigheid in u huis, door te zorgen voor een goede ventilatie. Ook een goede isolatie draagt bij tot een goede luchtvochtigheid in uw huis. Geeft vocht geen kans en voorkom een vochtprobleem zorg voor een goede isolatie en ventilatie.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!