De juiste luchtontvochtiger kiezen om vochtigheid in huis te verlagen

De juiste luchtontvochtiger kiezen om de luchtvochtigheid in uw huis te verlagen is geen kwestie van naar de winkel gaan, er een uitkiezen en neerzetten. Als u een goede keuze wilt maken dan is het zak om er stil bij te staan welke specifieke eisen u wilt stellen aan de luchtontvochtiger. Deze eisen zijn voor elke ruimte uniek.

Het eerste waar u naar moet kijken is de grootte van de ruimte waar u de ontvochtiger wilt gaan plaatsen. Een luchtontvochtiger heeft een bepaalde capaciteit waar u rekening mee dient te houden. Als u een luchtontvochtiger met een capaciteit voor ruimtes van 30 kubieke meter plaatst in een ruimte van meer dan 60 kubieke meter zou plaatsen, dan zal het apparaat veel langer aan moeten staan om de juiste luchtvochtigheid te krijgen, als dit al lukt. Een luchtontvochtiger met een passende capaciteit voor de ruimte waar u het wilt plaatsen is dus van absoluut belang.

Als u de ruimte bepaalt heeft, dient u te bepalen waar u de luchtontvochtiger wilt plaatsen. Hierbij heeft u twee mogelijkheden. U kan voor een hangende versie kiezen of een staande versie die eventueel verrijdbaar is. Welke versie u kiest hangt helemaal af van uw persoonlijke voorkeur. Als u mogelijk de luchtontvochtiger in een andere ruimte wilt gebruiken, dan is het beter om een verrijdbare versie te kiezen, maar als u de luchtontvochtiger niet wilt verplaatsen is het wellicht wijs om een hangende versie te kiezen. Een hangende versie neemt geen ruimte op de vloer in beslag en u kunt deze mogelijk op een plek hangen waar het het minste in de weg zit.

Als u eenmaal de beslissingen heeft genomen qua uw eisen aan een luchtontvochtiger, dan kan u zich bezig houden met energie efficiëntie en het uiteindelijke budget welke u beschikbaar heeft voor een dergelijk apparaat om de hoeveelheid vocht in de lucht onder controle te krijgen. Er zijn veel verschillende apparaten in de handel, elk met hun eigen specifieke voor en nadelen. Zo zijn er ontvochtigers met en zonder opvang reservoir en met en zonder hygrostaat. Deze extra functionaliteiten bepalen uiteindelijk de omvang van het apparaat alsmede wat het apparaat moet gaan kosten.
Verwant met De juiste luchtontvochtiger kiezen om vochtigheid in huis te verlagen

Relatieve luchtvochtigheid
Luchtdroger
Relatieve luchtvochtigheid in huis
Vochtigheid in huis

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!