Luchtdroger

Luchtdroger elektrisch kleinEen luchtdroger of een persluchtdroger is in feite een apparaat dat wordt gebruikt met als doel om vocht (water) te verwijderen uit samengeperste lucht. Vanwege het proces van het samenpersen van lucht, zijn er verschillende soorten atmosferische verontreinigingen waaronder waterdamp die worden geconcentreerd.

Door dit proces in de luchtdroger, bereikt de samengeperste lucht het dauwpunt en leidt dit tot condensatie in de leidingen wanneer de samengeperste lucht afkoelt in de processor.

Een overschot aan water in de samengeperste lucht zorgt voor diverse problemen als corrosie van apparatuur, vervuiling van producten, bevriezing van luchtwegen en veel meer. Vandaar dat er luchtdrogers nodig zijn om het vochtgehalte te verlagen en condens te voorkomen in zowel woningen en industrieën.

Vocht in huis? Vraag gratis professioneel advies

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Type vochtprobleem*
U bent eigenaar of huurder ?*
Bericht
   
 Soorten luchtdrogers

Verwant met Luchtdroger

Relatieve luchtvochtigheid
De juiste luchtontvochtiger kiezen om vochtigheid in huis te verlagen
Relatieve luchtvochtigheid in huis
Vochtigheid in huis

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!