lek in waterleiding opsporen

Als u plotseling problemen krijgt met vocht op de muren, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. In eerste instantie zou men kunnen denken aan vocht welke in de vorm van condens op de muren neerslaat, en in veel gevallen is dit ook zo. Condens kan indien het lang aanhoudt vochtige muren tot gevolg hebben, met alle gevolgen van dien; loszittend behang, vochtplekken op de muren, afbrokkelend stucwerk en zelfs schimmelvorming. In geen van de gevallen een prettig resultaat.

Een andere mogelijkheid die niet zo vaak voor komt, maar zeker tot de mogelijkheden behoort, is een lek in de waterleiding. Een lek in de waterleiding opsporen is echter een lastig verhaal, omdat de meeste waterleidingen in muren gemetseld zijn en zonder speciale apparatuur is de enige optie de muur open te breken om te zien of het probleem echt in de muur en de waterleiding zit. Niet echt een aantrekkelijke optie. Een manier om te zien of het echt aan een lek in de waterleiding ligt is het installeren van een bouwdroger welke de ruimte snel zo droog mogelijk maakt. Als de muur vochtig blijft is het vrijwel zeker dat u een lek in de waterleiding in de muur heeft.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!