Kruipruimte

Een kruipruimte waterdicht maken kan zijn voordelen hebben, onder meer als u last heeft van opstijgend vocht. Echter een waterdichte kruipruimte kan zo zijn eigen problemen met zich meebrengen, onder meer met condens vorming welke niet meer weg kan omdat de kruipruimte waterdicht is gemaakt.

Een kruip ruimte is een ruimte onder het huis waar de fundering is gebouwd. Deze ruimte is over het algemeen zo laag dat men er niet kan staan of slechts alleen kan kruipen. Om deze reden wordt deze ruimte te kruipruimte genoemd. In het kader van vochtbestrijding kan er altijd wel het nodige aan een kruipruimte gedaan worden, onder meer door de muren te injecteren tegen opstijgend vocht. De meeste kruipruimtes zijn echter goed geventileerd, en als de kruipruimte waterdicht wordt gemaakt moet er rekening mee gehouden worden dat deze ventilatie goed blijft functioneren.

Door kruipruimtes waterdicht te maken kunnen de muren geen vocht meer absorberen, waardoor condens een goede bodem voor schimmels en mos kunnen gaan vormen. Dit is natuurlijk niet het doel van vochtbestrijding in kruipruimtes, en het is zaak om de vochtigheid in de lucht van de kruipruimte onder controle te houden. Als de lucht in een waterdichte kruipruimte te vochtig wordt, ontstaan er weer andere problemen welke met een deugdelijke ventilatie op te lossen zijn.
Vocht in de kruipruimte

Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!