Injectie

Een van de manieren om vocht te bestrijden is het injecteren van muren in het geval van opstijgend vocht. Opstijgend vocht wordt vaak veroorzaakt door een te hoge grondwaterspiegel waardoor de muren in contact komen met het grondwater. Doordat muren over het algemeen wat poreus zijn, dringt het water in de muur en trekt dit langzaam omhoog met als gevolg vochtige muren in huis. Doordat de muren vochtig zijn ontstaat er al snel schimmel en andere problemen. Het is daarom zaak opstijgend vocht te verhelpen met behulp van injectie van de muren.

Een muur injecteren is een vrij eenvoudig proces, maar vergt wel wat kennis van zaken en wat gereedschap. Naast een goede boormachine is er natuurlijk ook een apparaat nodig waarmee de injectie vloeistof in de muur geïnjecteerd kan worden. Om een muur te injecteren boort men onder een hoek gaten op gelijke afstand in de muur op gelijke hoogte. Gebruikelijk tussen de 40 centimeter tot een meter hoogte. Vervolgens word de speciale vochtwerende injectievloeistof in deze gaten geïnjecteerd waardoor de muur dankzij de injectie vloeistof minder poreus wordt.

De vloeistof vormt na uitharding op deze manier een vochtwerende barrière waardoor het water niet meer omhoog kan kruipen. Opstijgend vocht is met dit middel verleden tijd, waarna de resterende problemen van opstijgend vocht zoals schimmel en afbrokkelend stucwerk verholpen kunnen worden. Opstijgend vocht kan goed verholpen worden met injectie, en ondanks de kosten van het injecteren van de muren is dit vele malen goedkoper dan de schade welke veroorzaakt kan worden door opstijgend vocht.
Deel deze pagina:
Geschreven door Vochtinfo
Op vochtinfo vind je alle handige informatie over het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in uw woning. Hebt u suggesties, opmerkingen of vragen over vochtbestrijding of gerelateerde onderwerpen zoals isolatie en ventilatie, aarzel niet om ons te contacteren!